Ugrás a fő tartalomra

Csak Te és a Csillagok....







Szabad ég alatt, csillagokat bámulva eltölteni egy éjszakát remek élmény….Úgy meg pláne, ha mindezt a Dolomitokban teszi az ember! Cortina d’ Amprezzótol nem messze a Rifugo Col Gallina közelében , 2055 méteren egy egyedülálló szállás várja a jelentkezőket, páratlan élményt kínálva.




A kicsi, két személyes fa-üveg épületet már megközelíteni sem egyszerű, motoros szánnal vagy hótalpakon lehet eljutni a „hotelhez”. A kecóban mindössze egy kétszemélyes ágy illetve egy kisebb szekrényke és  egy tv található, de hogy az minek ?! A kialakításának köszönhetően ugyanis pazar kilátás tárul elénk, éjjel és nappal is , ezért értetlenkedek, hogy minek ide TV ?! A belső hőmérsékletet a mai igényeknek megfelelően egy mobiltelefonos applikáció segítségével lehet beállítani. Ellátásként helyi ételeket és italokat biztosítanak, akár desszerttel is.

A "Hotel"
Bent laza kényelem ...
...és pazar kilátás


A rendhagyó szállás ötlete egyébként Raniero Campiogotto fejéből pattant ki, aki a  közeli hütte tulajdonosa. A síléceken álló kis szoba az ötletgazda szerint egyedülálló lehetőség, hogy megtapasztaljuk az éjszakai égbolt csodálatos látványát, távol minden fényszennyeződéstől. Napnyugtakor, éjjel  a csillagok sokasága majd hajnalban  a Dolomitok csipkés ormai közt felbukkanó  nap mind-mind egyedülálló élményt nyújtanak…potom 300 euró/éjszaka ellenében.  Ezt egyszer ki kell hogy próbáljam :-)


Éjjel a hegyekben 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sörözzünk !!! Az osztrák söripar remekei :-)

Az előző poszt végén írtam, egy kis helyi fesztiválról. Azt tudni kell, hogy Ausztriában, Svájcban és Németországban is az emberek minden lehetőséget megragadnak, hogyha szórakozásról van szó. De, ezt is ésszel teszik :   teszem azt, az egyik kis faluban szükség van a faluban található padok felújítására, akkor szerveznek egy jótékonysági estet, összeszalad a falu, a helyi vállalkozók kitelepszenek, sör, kolbász stb.     Az itt összegyűjtött adományokból pedig rendbe rakják a padokat,   aztán lesik a következő alkalmat, hogy szervezhessék a következő kis bulit… Igy megy ez… Az ilyen kis összejöveteleken de akár a nagyobb fesztiválokon aztán a helyi sörfőzdék igen kitesznek magukért. Ausztriában nagy hagyománya van a sörfőzésnek és a sörivásnak, erről szólna most ez a kis bejegyzés. Az osztrák sörök nagy része is a német tisztasági törvény alapján készül. Hogy mi is ez : 1516-ban Bajorországban bevezették az úgynevezett "tisztasági törvényt", amely a sörfőzéshez csak a négy

Schloss Hohenwerfen - Kémek a Sasfészekben

Schloss Hohenwerfen - Kémek a Sasfészekben  Salzburg és Bischofshofen közt az A10 jelű autópályán haladva pazar látvány tárul az utazó elé, ugyanis   kb.150 méter magasból egy gyönyörű vár   magasodik a völgy fölé. Ez a Schloss Hohenwerfen, s az impozáns vár sokaknak ismerős lehet: az épület Schloss Adler művésznéven a Kémek a Sasfészekben című, 1968-ban készül háborús remekmű díszleteként és helyszínenként szolgált. De ne rohanjunk előre ... A vár 1075-és 1078 között épült   Gebhard, salzburgi érsek megrendelésére, a környék védelmének céljából. A vár hosszú évszázadok át a salzburgi érsekek birtokában volt, és egy időben vadászkastélyként is funkcionált. A német parasztháborúk idején a felfegyverkezett bányászok és munkások 1525-1526-ban megtámadták, az ostrom után pedig porig égették. A lázadások leverése után aztán   - büntetésből -   nekiállhattak újra építeni. A renoválás során itáliai erőd-és várépítési   tapasztalatokat is felhasználtak. A harmincéves háború

A MILKA - Story : A lila tehén nyomában

H a azt mondom, MILKA, mindenkinek beugrik a lila tehén  és a finom alpesi csoki. De mitől lett ilyen népszerű a márka ? Ime a MILKA story.... Kezdjük az elején : Phillip Suchard  - aki  eme csodát megalkotta - svájci cukrászmester, 17 éves korában kezdett el gyakornokként dolgozni testvére berni cukrászdájában . Mint abban az időben sokan , a fiatal ember híres és sikeres szeretett volna lenni, erre lehetőséget pedig abban látott, hogy Amerika felé vegye az irányt. Svájci órákkal és nagy becsvággyal felpakolva vágott bele a nagy kalandba, ami aztán nem úgy sikerült ahogyan ő tervezte. Hazatérve Svájcba,  1825 novemberében Neuenburgban megnyitotta saját cukrászdáját,  ahová egy újszerű édesség,  az "au chocolat fin de sa fabrique",  vagyis a „finom házi készítésű csokoládé"-val igyekezett becsábítani az embereket. A valódi kézműves termékek hamar népszerűek lettek, azonban a lassú gyártás miatt hamarosan modernizálni kellett az üzemet. 1826-ban a szoms